welldon-logo6welldon-logo6
manager@welldon.hu
+36 30 495 6522
English
Magyar
  • Főoldal
  • Magunkról
  • Szolgáltatások
  • Publikációk
    • Welldon Video
  • Blog
  • Kapcsolat

Hat inspiráló gyümölcsös desszert nyáron!

2017 május 23, keddwelld@n

A  nyár a gyümölcsös sütemények fő szezonja; a bogyósok, körte, barack, cseresznye és egyéb, szezonális termések felhasználásával üde ízeket és frissességet kölcsönözhetünk a tortáknak, sorbeteknek, süteményeknek – bevonzva a könnyű, édes élményekre vágyó vendégeket. Az itt következő hat desszert receptje a felhasznált gyümölcsök tekintetében fantáziánk szerint variálható!

Epres diótortácska

A szólóban tálalt desszertek kis munkával nagyon látványossá tehetők. Monica Glass amerikai cukrász turmixgépben aprította össze a mogyorót, és vegyítette el vajjal, juharsziruppal és nádcukorral. A kész keveréket apró piteformákba töltötte, majd tejszínhabbal és friss eperszeletekkel tette teljessé a kompozíciót. A teljes recept itt elérhető!

Kókusztejes rizspuding mangósorbettel

A Tao Asian Bistro szokatlan csavarral újította meg egyszerű receptjét. Kókusztejjel és trópusi mangóval egészítette ki a klasszikus rizspudingot, melyet – az étterem ázsiai arculatának megfelelően – kókuszdió héjában, mangóból készült sorbettel tálalt. Kattintson a receptért!

Párán főtt mandulás sütemény szilvás granitával

Ezeket az apró süteményeket – a gőzgombóchoz hasonlóan – párában főzték, hogy szerkezetük még könnyebb, levegősebb legyen. A szilvából készült granita (jégkása jellegű olasz specialitás) és tejszínhabos krém kontrasztos, ám kiegyensúlyozott kompozíciót alkot a mandulás tésztával. A recept itt elérhető.

Körtefánk édes citromos ricottával

A közösen csipegethető desszertek rendszerint nagy népszerűségnek örvendenek a vendégek körében. Ahogy ezek a palacsintatésztába forgatott, forró olajban kisütött körteszeletek is, melyekhez mártásként édes ricotta dukál. A receptért kattintson ide!

Gyümölcsös parfé quarkkal

A quark friss sajtkészítmény, fanyar ízzel és szilárd, de krémes állaggal; Nyugat-Európa több országában a krémtúró megfelelőjeként van jelen a konyhákban. Elissa Narow cukrász a quarkot tejszínhabbal elegyítette, majd a könnyű krémet cukrozott, előzőleg balzsamecetben áztatott eper- és málnadarabok közé rétegezte, különleges pohárdesszertet alkotva ezzel. A pontos receptet itt találja!

Szeder sorbet

A különböző idénygyümölcsökből készült sorbetek az egész szezonban frissítő és egészséges desszertként lehetnek jelen a kínálatban. Scott Fausz cukrász ehhez a változathoz pürésített szedret használt, és a kész sorbetet friss gyümölccsel körítve tálalta. A receptért kattintson ide!

Previous post Legyen versenyképes éttermi mobil verzióval! Next post 0 Ft-os reklámtippek éttermeknek! (1. rész)
© 2019 All rights reserved. Welldon Restaurant Consulting Website design: artamax.com

Design restaurant cafe bar or company logo, identity restaurant cafe wordpress website design in Budapest