welldon-logo6welldon-logo6
manager@welldon.hu
+36 30 495 6522
Magyar
English
  • Home
  • About Us
  • Services
  • Publications
    • Welldon Video
  • Blog
  • Contact Us

(Magyar) Hat inspiráló gyümölcsös desszert nyáron!

Tuesday May 23rd, 2017welld@n

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A  nyár a gyümölcsös sütemények fő szezonja; a bogyósok, körte, barack, cseresznye és egyéb, szezonális termések felhasználásával üde ízeket és frissességet kölcsönözhetünk a tortáknak, sorbeteknek, süteményeknek – bevonzva a könnyű, édes élményekre vágyó vendégeket. Az itt következő hat desszert receptje a felhasznált gyümölcsök tekintetében fantáziánk szerint variálható!

Epres diótortácska

A szólóban tálalt desszertek kis munkával nagyon látványossá tehetők. Monica Glass amerikai cukrász turmixgépben aprította össze a mogyorót, és vegyítette el vajjal, juharsziruppal és nádcukorral. A kész keveréket apró piteformákba töltötte, majd tejszínhabbal és friss eperszeletekkel tette teljessé a kompozíciót. A teljes recept itt elérhető!

Kókusztejes rizspuding mangósorbettel

A Tao Asian Bistro szokatlan csavarral újította meg egyszerű receptjét. Kókusztejjel és trópusi mangóval egészítette ki a klasszikus rizspudingot, melyet – az étterem ázsiai arculatának megfelelően – kókuszdió héjában, mangóból készült sorbettel tálalt. Kattintson a receptért!

Párán főtt mandulás sütemény szilvás granitával

Ezeket az apró süteményeket – a gőzgombóchoz hasonlóan – párában főzték, hogy szerkezetük még könnyebb, levegősebb legyen. A szilvából készült granita (jégkása jellegű olasz specialitás) és tejszínhabos krém kontrasztos, ám kiegyensúlyozott kompozíciót alkot a mandulás tésztával. A recept itt elérhető.

Körtefánk édes citromos ricottával

A közösen csipegethető desszertek rendszerint nagy népszerűségnek örvendenek a vendégek körében. Ahogy ezek a palacsintatésztába forgatott, forró olajban kisütött körteszeletek is, melyekhez mártásként édes ricotta dukál. A receptért kattintson ide!

Gyümölcsös parfé quarkkal

A quark friss sajtkészítmény, fanyar ízzel és szilárd, de krémes állaggal; Nyugat-Európa több országában a krémtúró megfelelőjeként van jelen a konyhákban. Elissa Narow cukrász a quarkot tejszínhabbal elegyítette, majd a könnyű krémet cukrozott, előzőleg balzsamecetben áztatott eper- és málnadarabok közé rétegezte, különleges pohárdesszertet alkotva ezzel. A pontos receptet itt találja!

Szeder sorbet

A különböző idénygyümölcsökből készült sorbetek az egész szezonban frissítő és egészséges desszertként lehetnek jelen a kínálatban. Scott Fausz cukrász ehhez a változathoz pürésített szedret használt, és a kész sorbetet friss gyümölccsel körítve tálalta. A receptért kattintson ide!

Previous post (Magyar) Legyen versenyképes éttermi mobil verzióval! Next post (Magyar) 0 Ft-os reklámtippek éttermeknek! (1. rész)
© 2019 All rights reserved. Welldon Restaurant Consulting Website design: artamax.com

Design restaurant cafe bar or company logo, identity restaurant cafe wordpress website design in Budapest